Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Teutonok – tótok –
  2009-02-07 16:47:32, szombat
 
  GONDOLATOK TŐLÜNK



Teutonok - tótok - szlovákok?
2009. február 7. 02:50:15 | in English



Északi szomszédunknak alig két évtizedes önálló állami múltja van. Pedig ‘történészei' az államalapítók múltját évezreddel ezelőttre vezetik vissza - ahogy ezt állami címerük ki is fejezi. Sőt, mi több, a Árpád dinasztiát is szlováknak írják le és hangosan bizonygatják, hogy ők a felvidék őslakói, a magyarok meg elorozták tőlük a földet és magyarrá kényszerítették hajdani őseiket.

Így állunk ma. Azaz még ígyebbül, hiszen legutóbb Lukács Csaba tollából ezt olvashatjuk (MNO, 2009. február 7. 00:01):

,,...Idő kérdése, és a hazai kormánypárti sajtó a szlovák-magyar kapcsolatok összes problémáját a Fidesz nyakába fogja varrni. Pedig már eddig is soha nem tapasztalt mélyponton volt a két állam közti viszony: Gyurcsány Ferenc kormányfőt menetrendszerűen alázza meg pozsonyi társa, a felvidéki magyarok elleni atrocitásoknak nincsenek meg a tetteseik, a kisebbik szlovák kormánypárt vezetőjének bicskanyitogató beszólásait mélán vette tudomásul Budapest. A magyar diplomácia évek óta lohol az események után, tetteit a megfelelési kényszer és a ,,bocs, hogy élünk" mentalitás jellemzi. Balog Zoltán világosan beszélt: az együttműködés oltárán nem áldozhatják fel az emberi jogokat, ez nem járhat a szlovákiai magyar kisebbség helyzetének romlásával. ,,Fontos dolog a diplomácia, de még fontosabb az igazság" - mondta.

A szlovák rendőrség állítólagos ,,bizonyító erejű videofelvételei" nem kerültek nyilvánosságra. ,,Nem vagyunk videokölcsönző - magyarázta döntését a tárcavezető, a magyarok úgysem hinnének el semmilyen bizonyítékot."

Lám, arrafelé nem köti gúzsba a megfelelési kényszer a politikusokat, ha szlovák nemzeti érdekről van szó."

Igen, a szlovák nemzeti érdekek kérdéséről van itt szó. Pontosabban: valóban szlovák nemzeti érdeket képvisel a déli szomszéd rendszeres megalázása? Annak a rendszeres megalázása, akinek a területéből kiharapták az újkeletű Szlovákiát?

Még pontosabban: kinek az érdekeit szolgálja, hogy Dunaszerdahelyen laposra vertek magyar szurkolókat állítólagos balhézásaik alapján - és erről szóló 'bizonyítékok' bemutatása videokölcsönzésnek nyilváníttatik? Kinek az érdekeit szolgálja, hogy a szlovák rendőrség tetteinek okát cáfoló magyar videót nem hajlandók a szlovák emberjogiak még csak meg sem nézni?

A szocialisták kiállnak szlovák elvtársaik mellett. Tehetik, hiszen nekik a ‘magyar' mint fogalom azonos a legmélyebb nacionalizmussal, nácizmussal, mindennel ördögivel - hiszen 2006. október 23.-án sem véletlenül verették laposra saját állampolgáraikat. ‘Jutalom' 1956-ért, a nemzetköziség megroggyantásáért, 1919-ben a szlovák haderő elleni fellépésért, a kommunista eszme megtagadásáért. Magyarverés az anyaországban is - míly nagy öröm a szlovák nacionalisták részére!

Naná, hogy ők is megrendezték, hiszen a magyar kormánypárt támogatását ebben élvezik is - ahogy a mostani kivonulásuk és megnyilatkozásaik ezt igazolják is.

Akkor itt az ideje, hogy kissé visszanyúljunk a múltba. Honnan ez a szlovák nacionalizmus? Mi a gyökere? Mi a gyökere a zsigeri magyargyűlöletüknek - mert tagadhatatlan, hogy a szlovák kormánykörökben ez meghatározó erő.

Könyvtárunk részére kaptunk egy 1919-ben írt könyvet. Dr. Iványi Béla: PRO HUNGARIA SUPERIORE - FELSŐ MAGYARORSZÁGÉRT. Dr. Iványi a debreceni egyetem jogi tanára volt és könyvét 1919 elején írta meg és adta ki. Munkájában a korában elérhető levéltárak, okmánytárak és feldolgozott adattárak anyagából szedte össze az akkor még csak feltételezett Csehszlovák állam számára eltulajdonítani szándékozott felvidék 15 vármegyéjének a legkorábbi elérhető helység-, helyi- és személyneveit. Adatai a legkorábbi, Szent István korától kezdődnek és átfogják egészen a XIX. századi időket is.

Ezekből egyértelműen kiderül, hogy a mai szlovákoknak a hajdani morvák (marahánok) nem az elődeik. A területnek csupán egy kis része tartozott a IX-X. századi ú.n. Morva Birodalomhoz, az sem több mint néhány évtizedig. A terület nagy része azonban gyéren lakott volt - nem volt mezőgazdaságilag hasznosítható - majd a betelepedése elsősorban az Árpád-házi királyok idején kezdődik meg. A legkorábbi telepek azonban vagy németek, vagy magyarok, vagy vegyesen, a korábbi állítólagos szláv lakosságnak szinte semmi nyoma nincs.

Számottevő szláv lakosság betelpedése - betelepítése - a tatárjárás idején elnéptelenedett területekre történik, de nem tömeges betelepedéssel, hanem északról délre hatoló lassú beszivárgással. Az ekkor beszivárgó szláv nyelvű, következésképp szláv nyelven értelmezett nevű - lakosság nem lengyel (polonus), cseh (bohemus), horvát, sem marahán (morva), hanem a németeknél ‘windisch' jelzővel illetett és a vendeket képviselő, korábban a Kárpátoktól északra élt népcsoport (nyelvének hangzói másak, mint a nyugati szlávoké).

Ezek elszaporodása csupán a XIII-XIV. századot követően tapasztalható. Akkor sem ölelve fel a teljes felvidéket.

Ugyanakkor ez a népcsoport már a XVIII. században megkezdi önmaga sikerpropagandáját és lép fel az államalkotó magyarsággal szembeni mély, zsigeri gyűlölettel. Iványi könyvének első két fejezetében erre bőven nyújt tényanyagot.

Az elmúlt évszázadok alatt - úgy látszik - semmi sem változott. Ma már a zsigerekből magyargyűlölő, sovén-nacionalista szlovák értelmiség utasítgatja a magyarokat.

Ők szlovákok - mondják - és nem tótok, ahogy sok magyar nevezi őket. És ebben igazuk van - mármint abban, hogy nem tótok. A tót szó ugyanis a teutont jelenti és a teutonok a honfoglalás idején már megjelentek a területen, elsősorban bányászatot, fémfeldolgozást folytattak - de jegyzőkönyveik, szabályzataik, belső törvényeik és neveik németek voltak, nem pedig szláv nyelvűek. Iványi könyvében erre is számtalan utalást és adatot találunk. Több várost ők alapítottak, ahol a tót lakosság vagy egyáltalán nincs, vagy csak sokkal később - esetleg évszázadok múltán - jelenik meg egyáltalán.

Iványi szlávnak tekinti az iratokban a XIII.-XIV. században sclavus szóval megnevezetteket, pedig ez a szó akkoriban egyáltalán nem jelentett szlávot. A szláv fogalom sokkal későbbi, és a szlovákok által is hangosan képviselt pánszláv rasszista mozgalom nevében fordul elő. Maga a szláv szó dicsőt jelent, míg a sclavus szolgát, foglyot. A pánszláv mozgalom a XIX. század elején kapott erőre. A néhány előforduló utalás a XIII. században a sclavus, sclavi szóval megjelölt emberre fogoly-rabszolgát jelenthetett.

Szláv értelmezése félrevezetően hibás.

Nahát, akkor hogyan is állunk a pánszláv rasszizmus tükrében a szlovákok követeléseivel?

Mai országuk őslakossága leginkább magyar volt, de a németeknek sokkal több joguk van hozzá, mint a később föléjük rétegződött vend-szlávoknak. Az általuk eltulajdonított ország címer alapvetően magyar volt, a terület, amelyet most magukénak követelnek és ahonnan az őshonos magyarságot a legszívesebben seprővel kergetnék ki - vagy tankkal, ahogy Budapestet is lerombolnák őrült nacionalista képviselőjük szavai szerint - pedig valójában a magyarság őshazáját jelenti. Hiába tüntetik fel pl. a Times történelmi atlaszában a Bükki-kultúrát szlovák kultúrának, ettől az még nem lesz szlovák, hogy ők jogtalan igényt formálnak rá.

Magyarország külügyi képviseleteinek - és kormányának - nem kényszeresen kellene megfelelni a rasszista indíttatású, gyűlöletből fakadó megnyilvánulásoknak, hanem a még érvényes nemzetközi jog - és a magyar nép valós múltja - ismeretében és alapján határozottan fellépni vele szemben, és képviselni a rájuk bízott ország polgárainak, lakóinak, adófizetőinek az érdekeit.

Csak hát ez az, amit a szocok és a liberálisok a legkevésbé akarnak. Ők nemzetköziek - és lefekszenek egy erőszakos, a múltat durván lehazudó kormányzat képviselőinek. Sőt, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy antimagyar mivoltukban éppen ezt táplálják is.

A szocok látványos kivonulása az ülésről ennek egyértelmű jele - és talán bizonyítéka is.

Dr. Iványi Béla könyve letölthető a nemenyi.net könyvtárából. Ajánljuk mindazoknak, akiknek bármi kétségük is van/volt a magyarok jogait illetően és esetleg el is fogadták szlovákok hangos követelődzéseit.



Cser Ferenc



Forrás: Cser Ferenc

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=5&Cal=&AID=0&Direkt=Teutonok_8 211_totok_8211_szlovakok_54294
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: állampolgáraikat, dunaszerdahelyen, nacionalizmussal, mezőgazdaságilag, menetrendszerűen, fémfeldolgozást, elnéptelenedett, magyarországért, videofelvételei, megnevezetteket, elképzelhetőnek, eltulajdonított, eltulajdonítani, képviseleteinek, kormánykörökben, követelődzéseit, kényszerítették, bicskanyitogató, nyilvánosságra, nyilváníttatik, legszívesebben, szomszédunknak, betelepedéssel, követeléseivel, visszanyúljunk, megtagadásáért, beszivárgással, atrocitásoknak, videokölcsönző, következésképp, jegyzőkönyveik, anyaországban, nacionalisták, hasznosítható, elszaporodása, magyargyűlölő, államalapítók múltját, felvidék őslakói, hazai kormánypárti, felvidéki magyarok, kisebbik szlovák, magyar diplomácia, események után, megfelelési kényszer, együttműködés oltárán, emberi jogokat, szlovákiai magyar, szlovák rendőrség, magyarok úgysem, szlovák nemzeti, déli szomszéd, rendszeres megalázása, GONDOLATOK TŐLÜNK, Lukács Csaba, Gyurcsány Ferenc, Balog Zoltán, Iványi Béla, HUNGARIA SUPERIORE, FELSŐ MAGYARORSZÁGÉRT, Szent István, Morva Birodalomhoz, Cser Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Álom  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Környezetvédelem  802 esztendeje, 1222. április ...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  S a dalok tanulsága  Fodor Ákos költő,  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Jó éjt  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Ázzal aki csak szép  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Szép estét kedves látogatóimna...  Két ember becsülete  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Szép estét  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  A Föld napja  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Szent György nap  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Paul David Tripp Április 25  Messziről jött ember  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  próbáljuk ki az őszinteséget  Emlék  Pillangó  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
államalapítók múltját, felvidék őslakói, hazai kormánypárti, felvidéki magyarok, kisebbik szlovák, magyar diplomácia, események után, megfelelési kényszer, együttműködés oltárán, emberi jogokat, szlovákiai magyar, szlovák rendőrség, magyarok úgysem, szlovák nemzeti, déli szomszéd, rendszeres megalázása, területéből kiharapták, újkeletű Szlovákiát, érdekeit szolgálja, szlovák emberjogiak, szocialisták kiállnak, legmélyebb nacionalizmussal, nemzetköziség megroggyantásáért, szlovák haderő, kommunista eszme, szlovák nacionalisták, magyar kormánypárt, mostani kivonulásuk, szlovák nacionalizmus, szlovák kormánykörökben, debreceni egyetem, korában elérhető, legkorábbi elérhető, hajdani morvák, területnek csupán, terület nagy, betelepedése elsősorban, legkorábbi telepek, korábbi állítólagos, tatárjárás idején, ekkor beszivárgó, németeknél &#8216, vendeket képviselő, nyugati szlávoké, teljes felvidéket, államalkotó magyarsággal, elmúlt évszázadok, zsigerekből magyargyűlölő, teutont jelenti, honfoglalás idején, szláv fogalom, szlovákok által, sclavus szolgát, pánszláv mozgalom, néhány előforduló, pánszláv rasszizmus, szlovákok követeléseivel, németeknek sokkal, később föléjük, általuk eltulajdonított, őshonos magyarságot, legszívesebben seprővel, magyarság őshazáját, rasszista indíttatású, rájuk bízott, legkevésbé akarnak, múltat durván, szocok látványos, ülésről ennek, magyarok jogait, állampolgáraikat, dunaszerdahelyen, nacionalizmussal, mezőgazdaságilag, menetrendszerűen, fémfeldolgozást, elnéptelenedett, magyarországért, videofelvételei, megnevezetteket, elképzelhetőnek, eltulajdonított, eltulajdonítani, képviseleteinek, kormánykörökben, követelődzéseit, kényszerítették, bicskanyitogató, nyilvánosságra, nyilváníttatik, legszívesebben, szomszédunknak, betelepedéssel, követeléseivel, visszanyúljunk, megtagadásáért, beszivárgással, atrocitásoknak, videokölcsönző, következésképp, jegyzőkönyveik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.